Mostovna in KUD Morgan predstavljata

Kvantavtorska sabotaža pt. II

Kvantavtorska sabotaža pt. II

KvantAvtorska strunarska sabotaža v Novi GoVorici

All Strings Detached

Ekspresivno-melanholičen duo All Strings Detached predstavlja njuno drugo ploščo naslovljeno There's Something Painful About The Pearls (2017, Založba Radia Študent - ZARŠ).
Po odlično sprejetem prvencu Heavy Rain, ki je damski tandem postavil v sam vrh domače alternativne glasbene scene, Jana Beltran in Vesna Godler poslušalcem znova nesramežljivo odpirata okna njunega intimnega sveta. V skladbah, ki jih najdemo na novem albumu There's Something Painful About the Pearls ustvarjata čuječne prostore samote, ljubeznivosti, jeze, usodnosti, moči, bolečine in hrepenenja. Vokalne izpovedi, ki jih plemenitita z že preverjenimi minimalističnimi instrumentarijami, so prežete z življenjskimi izkušnjami, ki jih preobrazita v očarljive bisere.

 

Akami

Zasedba Akami se je slovenskemu klubovju predstavila preko karavane Klubskega maratona Radia Študent v letu 2014 in od tedaj nanizala precej koncertov po Sloveniji. Člani kolektiva predstavljajo Domen Slovinić na vokalu in kitari, Brigita Gračner na vokalu in klaviaturah, Samo Pavlica - Linč na kitari, Kristijan Buzeti na bobnih ter Martin Ukmar na basu. Zasedbe se je v treh letih prijela oznaka psihedeličnih, eksperimentalnih rockerjev, ki radi posežejo tudi po grungerskih in noiserskih zvočnih elementih. Bend je lani v produkcijskem studiu Radia Študent posnel svoj prvenec Sunburnt, ki je pri ZARŠ izšel 5. oktobra 2017.

 

Tovariš strmoglavljen

Tovariš strmoglavljen, v razširjeni zasedbi (Martin Ukmar - el. kitara, klarinet, glas, razna zvočila, in Nastja Janžekovič - el. viola), s paleto različnih instrumentov zapleta poetične sprehode po gozdu raznih vzdušij v eksperimentalno elektroakustično glasbeno gnezdo. Od vedrine do nevihte emocij v vrtincu psihedelične burje.

Soundcloud

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com