Mostovna

Filmski večer: Parazit (Gisaengchung), 2019, 132 min

Filmski večer: Parazit (Gisaengchung), 2019, 132 min
 
Filmska druženja se vračajo na Mostovno! 
 
Parazit (Gisaengchung)
(2019, Bong Joon Ho, 132 min)

Dve družini z nasprotnih polov ekonomskih razredov nekaj časa uživata medsebojne koristi. Sčasoma pa se njihove izhodiščne razlike izkažejo za neobhodne. Se je nekaj zalomilo ali simbioza med dvema ki se prezirata, preprosto ni možna? Se nezadovoljstvo pojavi ob spoznanju, da smo si potrebni ali ob tem, kako zelo si nismo?

 Režiser filma (Bong Joon Ho) je na lastno izvirnost in sposobnost nazadnje opozoril s filmom Okja (2017).

 Bong Joon Ho je o filmu povedal: »Parazit je hkrati smešen, strašljiv in žalosten. Če bo ljudi spodbudil k diskusiji, bom več kot zadovoljen.”

 Direktor fotografije (Kyung-pyo Hong) poskrbi za izvrstno kinematografijo, ki razlike prikaže dobesedno ter v prenesenem pomenu. Pot od doma ene družine do doma druge in stopnice, ki so njen glavni del, se zdijo kot spomenik razdalje med enimi in drugimi.

 Film in ekipa pobirajo nagrade kot po tekočem traku (191 nagrad, 189 nominacij). Prejel je glavno nagrado na zadnjem festivalu v Cannesu. Pred kratkim tudi BAFTA nagradi za tujejezični film ter za izvirni scenarij. Poleg tega je na 26. mestu najbolje ocenjenih filmov na spletni strani IMDb.

Več informacij: https://www.imdb.com/title/tt6751668/?ref_=ttawd_awd_tt

  

Vabljeni!

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com